ESP Shaklee

Kelebihan ESP Shaklee Untuk Lelaki

Apa yang membuatkan ramai lelaki mengambil ESP Shaklee? Ada yang kata orang lelaki tak elok minum soya, sebenarnya banyak kebaikan ESP Shaklee ini bila kita rajin mengamalkan setiap hari

10 kebaikan ESP Shaklee untuk lelaki.

1. Sesuai pada sesiapa yang pergi kerja tak sempat sarapan pagi, ESP boleh dijadikan alas perut waktu pagi. Bila perut kosong, anda tak boleh fokus buat kerja. InshaAllah dengan mengambil ESP dapat membantu lebih fokus dan cergas untuk melakukan aktiviti pagi tu.

2. Untuk atlet yang aktif bersukan, pengambilan protein ESP selepas bersukan boleh membantu mengelak ‘muscle tear’. Protein soya ESP membantu menguatkan otot, menyokong pembaikan dan pemulihan otot serta berupaya mengekalkan jisim otot.

3. Untuk mengawal berat badan. ESP mempunyai indeks glisemik yang rendah, 39. Indeks glisemik rendah, membantu paras gula darah kekal stabil, membuatkan anda berasa kenyang lebih lama dan bermanfaat untuk mengurangkan berat badan.

4. Untuk tulang yang kuat dan sihat. Isoflavon soya yang ada di dalam protein soya ESP membantu pertumbuhan tulang yang lebih kuat dan menyokong proses metabolisme tulang. Soya juga mengandungi kalsium semulajadi yang diperlukan tulang untuk tumbesaran yang sihat.

5. Untuk gastrik. Sibuk dengan tugas dan kerja seharian boleh mengundang risiko gastrik. Protein soya ESP yang bersifat alkali membantu meneutralkan asid gastrik di dalam perut sekaligus mengelak serangan gastrik. Juga membantu membaik pulih sel perut yang terhakis!

6. Untuk yang sering berasa letih dan tidak bertenaga. ESP membekalkan tenaga segera dan berkekalan. Protein soya juga memberi makanan kepada sel-sel tubuh dan ia membuatkan tubuh lebih cergas bertenaga.

7. Untuk kesuburan. Kandungan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan tubuh manusia penting untuk pembinaan sel-sel yang sihat termasuk sel telur. Ini sangat membantu menghasilkan sperma yang berkualiti.

8. Untuk kesihatan prostat. Genistein yang ada di dalam kacang soya terbukti berupaya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Jadi ia sangat baik untuk pembesaran prostat.

9. Untuk kesihatan. Protein soya ESP penting untuk membekal protein kepada tubuh. Ia membantu dalam sintesis hormone dan enzyme yang penting agar tubuh anda berfungsi dengan baik.

10. Untuk kesihatan kulit. Protein membina kulit yang sihat. Ia menggalakkan penghasilan, pertumbuhan, dan perkembangan sel-sel kulit yang sihat. Isoflavon, sebatian semula jadi yang terdapat di dalam soya juga dikaitkan dengan penampilan kulit yang lebih baik dengan mengikat reseptor estrogen di kulit anda. juga membantu meningkatkan keanjalan kulit dan meningkatkan penghasilan kolagen.

Pengguna ESP Shaklee.
Abg Naz ambil ESP masa bulan puasa sebab gastrik, Alhamdulillah sepanjang puasa tak ada masalah gastrik, badan pula rasa kekal bertenaga. Terus jadikan minuman harian.

ESP Shaklee juga tiada kandungan kolesterol dan rendah lemak, juga membantu mengawal paras kolesterol anda.

TAHU TAK KITA?

  • 1 hidangan ESP = 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, tiada asid uric dan sangat mudah diserap badan manusia.
  • Juga kaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Jadi semua dah tahu kan, lepas ni orang lelaki kena lah rajin-rajin minum ESP Shaklee ok. Banyak sangat kebaikan yang kalian dapat dengan hanya mengambil 1 hidangan ESP setiap hari.

Setaka ini saja perkongsian hari ini, jika berminat untuk dapatkan ESP shaklee dengan bonda boleh klik pada pautan Whatsapp di blog ini ya. Terima kasih😃

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat